Miresevini në RYAS Changemaker Award 2021

 

Pas suksesit të vazhdueshëm në Austri, Bosnje-Hercegovinë dhe Bullgari programi
Changemaker do zhvillohet tashmë për herë të tretë edhe në Shqipëri nga qendra “YEA! –
Young Entrepreneurs Albania” (www.yea.al).

Qëllimi i programit është mbështetja e të rinjve për planifikimin e të ardhmes dhe promovimi i
projekteve, të cilët synojnë një ndryshim pozitiv në shoqëri dhe në ekonomi. Të rinjtë duhet të
inkurajohen që të jenë vetë Changemaker-s aktivë.

Në Shqipëri ky program realizohet falë “YEA!-s” dhe bashkëpuntorëve të saj: “Rotary
Saalfelden”, Qendra Atelie – Shkoder (https://shkodrarinore.gov.al/), “Rotary Shkoder” , dhe
“momSupport” (www.momsupport.al).

Ne kërkojmë që në programin Changemaker, të marrin pjesë skuadra të angazhuara, idetë e të cilave të orientohen tek Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara – www.un.org/sustainabledevelopment . Ky program do të zhvillohet deri më 15 Maj 2021, kur do të mbahet edhe finalja e madhe. 

NE JU OFROJME:

YEA! si cdo vit ofron per te gjith te rinjt te cilet duan te behen pjese:

  • Prezantim i projektit në faqen e internetit www.yea.al Certifikata per te gjith pjesemarresit , cmime per fituesit
  • Prezantimi në www.young-entrepreneur.eu Klikoni ne linkun e meposhtem per te shkarkuar programin e changemaker :
  • Marrje pjesë në Workshop të lidhur me temën, mbi programin Changemaker
  • Marrje pjesë në Workshop të lidhur me temën, mbi programin Changemaker
  • Prezantim i projekteve me tek finalja e AWARD CHANGEMAKER 2021
  • Skuadrat fituese fitojnë: Vendi Parë 500,– €, Vendi Dytë 300,– €, Vendi Tretë 200,– € gjithashtu Udhdhetimin në Zvicër në nëntorin e vitit 2021 për përfaqësuesin e grupit fitues dhe për mësuesen e tyre të ekonomisë për të përfaqësuar Shqipërinë në eventin „Youth Start European Entrepreneurship Award 2021“ (www.youthstart.info)  

REGJISTRIMI

YEA! si cdo vit ofron per te gjith te rinjt te cilet duan te behen pjese:

  • Gjatë muajit Janar 2021 do të ketë fushatë informuese në lidhje me programin Changemaker në shkollat pjesëmarrëse në konkurs dhe do të ketë një Infoworkshop me mësuesit e ekonomisë të shkollave që do të marrin pjesë.
  • Deri në datën 31 Janar 2021 do të realizohet regjistrimi i skuadrave që do marrin pjesë në program në faqen e internetit www.yea.al – log in.
  • Në datat 6 & 20 Shkurt 2021 dhe në datat 6 & 20 Mars 2021 , në orën 13.30 – 15.30 do te realizohen Workshop-e trajnuese në lidhje me programin “Changemaker”, si edhe për përgatitjen e saktë të një projekti si Changemaker, por nqs takimet dhe grumbullimet do jenë të ndaluara, atëherë ato do realizohen Online, përfshirë këtu edhe finalen dhe cdo takim të përllogaritur për tu zhvilluar. Marrje pjesë në Workshop të lidhur me temën, mbi programin Changemaker
  • Finalja e RYAS Changemaker AWARD 2021 do të realizohet me datën 15 Maj 2021 Skuadrat fituese fitojnë: Vendi Parë 500,– €, Vendi Dytë 300,– €, Vendi Tretë 200,– €
  • gjithashtu Udhdhetimin në Zvicër në nëntorin e vitit 2021 për përfaqësuesin e grupit fitues dhe për mësuesen e tyre të ekonomisë për të përfaqësuar Shqipërinë në eventin „Youth Start European Entrepreneurship Award 2021“ (www.youthstart.info)
Shkarko materialin PDF per informacione me te detajuara
 ->  RYAS Changemaker Award 2021