COVID-19 Direktiva Higjiene

Marrja e virusit përmes pikave të pështymës / aerosole (duke folur, kollitur, teshtirë, prekja e
objekteve si doreza dere, etj)
Në rast simptomash – rrini në shtëpi! derisa të keni një sqarim mjekësor
Pjesëmarrja në mësim përmes Teams, në rast simptomash të lehta

Simptomat e CoVID-19

Temperaturë mbi 38 gradë, të vjella, diarre, kollë e fortë dhe humbje e ndjesisë së të shijuarit

Masa mbrojtëse kundër infektimit me Covid-19

Mbani distancë prej minimumi 1,5 – 2 metër (në oborr, në ambientet e shkollës, në klasë)

Ajrosni klasat mirë
Sipas mundësisë, të mbahen dritaret e hapura gjithë kohën, përndryshe, çdo 20 minuta Ngarkesa
e viruseve në klasë ulet përmes ajrosjes

Lani duart shpesh dhe në mënyrën e duhur
Me sapun dhe dezinfektant minimumi 20 sekonda. Përdorni dezinfektant minimumi pas çdo ore
mësimi (dezinfektoni tastierat, etj)

Kolla dhe teshtima
Vetëm në bërryla apo shami 1-përdorimëshe (pas përdorimit, hidhni shaminë në koshin e plehrave
dhe lani duart)
MOS: u kollisni apo teshtini në duar

Përdorimi i saktë i mbrojtëses gojë-hundë (maskë) E
detyruar brenda ambienteve të shkollës!
Kujdes: Maska NUK është mbrojtje për veten tuaj, por mbron të tjerët nga ndonjë infeksion i
mundshëm.
Mbuloni gojën DHE hundën, mos prekni fytyrën me duar!!!